Vandring i de Sydfynske Alper

De Sydfynske Alper ved Faaborg og Korinth er et mekka for vandrere, her er der utallige afmærkede ruter fra 4-5 kilometer til ruter på 25 kilometer.
Her er bakker og bjerge, vilde skove og overdrev, køer og fugle, søer og åer, slotte og kirker, smukke udsigter og syrenhegn, fortidsminder og veterantog så hvis I elsker at vandre så kan i nemt få en weekend eller måske en uge til at gå hernede.
De Sydfynske Alper består af Svanninge Bakker, Svanninge Bjerge og Sollerup Skov og er det største sammenhængende skov- og naturområde på Fyn. Det dækker ca. 1.000 hektar. De Sydfynske Alper er et af de mest besøgte naturområder på Fyn. Op mod 300.000 lægger hvert år vejen forbi.
Svanninge Bakker blev dannet under den sidste istid, og har siden været brugt til bl.a. grusgravning og har i lange perioder stået uberørt hen, så der er vokset skov op. Det er et af de sidste steder i Europa med overdrev, som afgræsses af kvæg.

Hvis I gerne vil komme hertil med offentlig transport som er det muligt at tage toget til Ringe og starte med at vandre af Naturstien Ringe - Korinth som er 16 kilometer og så kan I vælge at overnatte i Korinth Bed & Breakfast som ligger 300 m fra enden af Naturstien og som så kan danne rammen om jeres vandre weekend eller uge. Vi sørger for transport af jeres bagage fra stationen i Ringe og eventuelt videre fra Korinth Bed & Breakfast.
En togrejse kan opleves som et frirum – man bliver tvunget end i tempo, mens man sidder og ser verden passere forbi på den anden side af vinduet. Rejsen begynder allerede i toget og ikke først, når man er fremme.
 

Vandreruter

 
Fra vores Gæstebog 5.august 2021
“Kunst, kultur, natur. Korinth har der hele, når man tar omegnen med. Det har jeg gjort, med vandrestøvlerne på, og med gode tips og anvisninger fra værten, har det givet et væld af gode oplevelser, ja ind i mellem ligefrem sjælefred. Tak for denne gang. Med venlig hilsen Lene”
Korinth Bed & Breakfast har 3 dobbeltværelser, 2 badeværelser, køkken og 3 hyggelige stuer i galleriet, hvor I kan opholde jer, spise og spille eller bare snakke. Der er forskellige spil til rådighed. Vi bor i baghuset som er et gammelt snedkerværksted. I kan både få jeres ophold med og uden morgenmad og vi kan mod forudbestilling sørge for både madpakker og aftensmad. I er også velkommen til selv at lave jeres mad, da køkkenet er udstyret med alt hvad i har brug for og vores Dagli’Brugsen er kun 450 m herfra og som har åbent fra kl 8 til 19.45.
”Det er en skrøne, at vandring kun er en motionsform for ældre, eller dem der ikke er til hård motion. Vandring er for alle, og der er mange fordele at hente både for dit fysiske og mentale helbred, forklarer læge og professor Bente Klarlund.”
Korinth Bed & Breakfast | Reventlowsvej 15, Korinth, 5600 Faaborg  | Tlf.: +45 42403201 | info@nebrot.dk